Online foglalás menete

Néhány fontos tudnivaló

A választott hajóút ajánlat online foglalásának beküldésekor első körben mindössze egy elő-foglalás történik, ami önmagában még semmilyen kötelezettséggel nem jár.

Ön minden esetben kap egy e-mailes foglalás visszaigazolást, majd legkésőbb a következő munkanapon kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy egyeztessék a foglalás részleteit: az ajánlat határidejének lejártát, az opcionálisan pluszba választott szolgáltatásokat, a fizetéshez választott pénznemet, a végösszeget, a fizetés módját, számlázási címet és minden egyéb, még felmerülő kérdést.

Fontos, hogy az elő-foglalás csak akkor válik véglegessé, ha még a megadott opciós határidő lejárata előtt beérkezik a Chemol Travelhez a szükséges előleg (30 napon belül indulás esetén a teljes összeg), valamint az aláírt utazási szerződés és Általános Szerződési Feltételek!

 

Az online hajóút foglálás menete:


1. Kereső: A főlapon található online hajóút kereső panelt használva adja meg a kívánt paramétereket, de minimum az indulási hónapot és az utasok számát, majd nyomja meg a "Keresés" gombot!

2. Találati lista: A kapott találati listában a megadott keresési paramétereknek megfelelő, aktuálisan elérhető hajóút ajánlatok kerülnek felsorolásra. A hajó neve, hajón töltött éjszakák száma, indulás dátuma, az indulási kikötő és a hajóút során érintett országok alapján válassza ki az Önnek leginkább tetsző ajánlatot, majd nyomja meg a "Részletek" gombot!
Amennyiben nincs a kapott találati listában Önnek tetsző ajánlat, a lista feletti keresőben módosítsa a korábban megadott paramétereket és indítson új keresést.

3. Ajánlat részletei: A választott hajóút részletezése (indulási dátumok, időpontok, útvonal, érintett kikötők, stb.) mellett láthatja, hogy az adott ajánlatot milyen kabintípussal (pl.: Inside/Interior, azaz Belső kabin; Outside, azaz Külső kabin; Oceanview, azaz Óceánra néző kabin; Balcony, azaz Balkonos kabin; Suite, azaz Lakosztály, stb.) és ahhoz tartozó élménycsomaggal (pl.: Bella, Fantastica, Wellness, Aurea, MSC Jacht Club) és milyen áron (EUR/USD) vásárolhatja meg. Itt kerül feltüntetésre az árban foglalt kikötői illeték (EUR/USD) összege is.
Válassza ki a listából az Ön számára leginkább megfelelő hajóút ajánlatot és kattintson a "Foglalás" gombra!
Amennyiben szeretne az előző oldalon kapott találati listához visszajutni és tovább böngészni, kattintson az ajánlat bal felső sarkában található "Vissza" linkre!
Amennyiben új találati listát és keresési feltételeket szeretne megadni, nyomja meg az ajánlat jobb felső sarkában található "Új keresés" gombot!

4. Az Utasadatok megadása lépésnél a "Választható kabin" rész legördülő listájából választhatja ki a leírás (kabinszám/garanciáis kabin*, elhelyezkedés, fedélzet neve, ágyak elhelyezkedése (alsó/emeletes), stb.) alapján tetsző konkrét kabint. A kiválasztott kabin esetén betöltésre kerül az adott fedélzet térképe, mely a kép alatti csúszkát jobbra-balra görgetve tekinthető meg teljes hosszában. A fedélzeti térképen kabinszám alapján megtekinthető a kabinok pontos elhelyezkedése.
(A hajótársaság azonos kategórián belül a kabinváltoztatás jogát fenntartja.)

Az utasok személyes adatainak kitöltésénél fontos, hogy mindig az úti okmányban szereplő név kerüljön megadásra! (Az utólagos név/adat módosítás csak a szabad helyek függvényében lehetséges és mindig díjköteles!) Kérjük, az utasok neveinél mindig ékezet nélküli formátumot használjon!

MSC Voyager (törzsutas) kedvezmény: azonnali 5% kedvezmény biztosítása az alapárból. Ennek érvényesítéséhez pipálja be a Törzsutas azonosító mező előtti négyzetet, majd adja meg a mellette lévő mezőben Törzsutas azonosítóját!


Gyermekkedvezmény: általában 2 felnőttel egy kabinban történő, pótágyas elhelyezés esetén érvényesek. Az MSC Crusies hajós útjain a gyerekkedvezmény a 18. életévét be nem töltött gyermekekre vonatkozik. Gyakoriak a speciális akciók is, melyek csak a szabad helyek függvényében érhetőek el, így a gyermekkedvezményekre vonatkozó pontos részletekről mindig érdeklődjön munkatársainknál!

Ennél a lépésnél van lehetőség arra is, hogy a kabinhoz járó alapellátás mellé valamilyen opcionális szolgáltatáscsomagot is előre megvásároljon. (Áraik szintén EUR/USD-ban kerülnek feltüntetésre.)
Fontos tudni, hogy az opcionális csomagok előre történő megvásárláskor olcsóbbak! (Italcsomagoknál ez -15 %, kirándulások esetében 5-20 % kedvezmény a hajón történő vásárláshoz képest).
Ha bizonytalan az opcionális csomagok tartalmát illetően, az elő-foglalás egyeztetésekor érdeklődjön a részletekről kollégánknál! Az opcionális csomagok később, a végleges befoglalás előtt kollégáink segítségével még pótolhatók.
(*Garanciális kabin: A garanciális kabin olyan kabin, amelynek még nincs meg a sorszáma. A garanciális kabin előnye, hogy a foglalt kategóriát a hajótársaság garantálja, de előfordulhat, hogy magasabb kategóriájú kabint kap az utas, mint amit foglalt, az ár változása nélkül. A kabinszám a voucherrel lesz meg. 4 fős garanciális kabin foglalásánál előfordulhat, hogy 2 db kétfős kabinba helyezik el az utasokat, a lehető legközelebb egymáshoz. Az ár így sem változik.)

5. A Foglalás megerősítése ablakban áttekintheti a választott hajóút ajánlat részleteit, a megadott utasadatokat és esetlegesen választott opcionális csomago(ka)t.
Ha elírás történt az utasadatokban, vagy más módosítást szeretne végrehajtani, kattintson az ablak bal felső részén található "Vissza" linkre!
Ha minden adatot rendben talált és elolvasta a Szerződési feltételeket, pipálja be annak elfogadását és kattintson a "Foglalás" gombra! (Az utólagos név/adat módosítás csak a szabad helyek függvényében lehetséges és mindig díjköteles!)

6. A Foglalás visszaigazolása lépés igazolja, hogy az elő-foglalás sikeresen rögzítésre és beküldésre került, melyről visszaigazoló e-mailt is kap a megadott kapcsolattartó e-mail címre.
A foglalás véglegesítéséhez kérjük, várja meg kollégánk jelentkezését, hogy egyeztessenek a további teendőkkel kapcsolatban.