Ocean Cay MSC Tengeri Rezervátum

Ocean Cay, az MSC saját, exkluzív karibi Tengeri Rezervátuma

Egy 2015. decemberében Bahama miniszterelnöke és az MSC Cruises vezérigazgatója közt született megállapodásnak köszönhetően az MSC olasz hajótársaság egy teljesen új, exkluzív élmény elemmel bővítette utasainak nyújtott szolgáltatásait: kis csúszással, 2019. december elején nyílt meg vendégei számára saját karibi szigete, az Ocean Cay MSC Tengeri Rezervátum! A hajótársaság 2016 óta a bahamai környezetvédőkkel kéz a kézben dolgozott azon, hogy ennek a Miamitól 104,5 km-re és Bimini-től 32 km-re található egykori ipari felhasználású szigetnek az ökonómiáját helyreállítsák.

Egy olyan világban, ahol a paradicsomi körülmények egyre inkább homályba vesznek, van egy hely, ahol újra teret hódíthatnak. Az Ocean Cay MSC Tengeri Rezervátum jóval több, mint egy pont a térképen: egy hagyomány- és értékmegőrző, elevenen élő hely a Bahamáknál. Az MSC Cruises ezúttal messzebbre merészkedett, mint bármikor korábban, vállalkozva jelen korunk legizgalmasabb fejlesztéseire. 2019. decemberétől utasainak lehetősége nyílik rá, hogy valami igazán egyedülálló helyen töltődjenek: a hajótársaság saját szigetén, az Ocean Cay MSC Tengeri Rezervátum területén.

A 38,5 hektáros és 3,5 km hosszú érintetlen partszakasszal rendelkező Ocean Cay olyan, mint egy tengerjáró hajó természetbe kiterjesztett területe, ahol az utasok éjjel-nappal könnyedén, gyalogosan közlekedhetnek a szárazföld és a hajó között, nincs szükség csónakokra a partra szálláshoz. Hangsúlyos a szigeten az éjszakai élet, melyben kulcsfontosságú szerepet kap a 2.000 férőhelyes amfiteátrum, ahol élőzenével, tánctérrel és kaszinóval várják a szórakozni vágyókat.

Az Ocean Cay szigeten több mint  80 őshonos karibi fa, cserje, fűféle és virág található meg. Épült rá egy ősi bahamai falu is, melynek éttermei, bárjai autentikus bahamai ínyencségeket kínálnak.

Az Ocean Cay paraméterei

 • 165 km2 Tengeri Rezervátum
 • 400 áthelyezett korall telep
 • 38,5 hektárnyi száraföld terület
 • 3 környező homokzátony
 • 75.000 a régióban őshonos növény és cserje
 • több mint 80 fajta, a Karib térségben őshonos fa, cserje, fűféle és virág
 • 7 elkülönített beach terület napozóágyakkal, snorkellezési lehetőséggel és bérelhető privát pihenőkunyhóval
 • válogatott étkezési és italfogyasztási lehetőségek: 7 beach bár, 2 dedikált bár, számos food truck, kávézó, fagylaltozó

Az Ocean Cay szolgáltatásai

 • Relaxálási lehetőség a sziget ősi, fehér homokos tengerpartjain, mintegy 7 elkülönített, elszórtan elhelyezkedő beach-en,
 • Étkezési, vásárlási és kikapcsolódási lehetőségek a sziget autentikus bahamai stílusú falujában,
 • Esti szórakozási lehetőségek a Világítótorony negyedben, a Hemingway-stílusú bár & terasz programjain,
 • Szervezett kirándulási lehetőségek a sziget környékén, hogy Ön minél többet felfedezhessen és kiélvezhessen a természet csodáiból,
 • Relaxáló spa és szépségápolási kezelések széles választéka az MSC Aurea Spa részlegben,
 • Nagy választékban elérhető szórakozási lehetőségek: vízisportok, táncórák, dedikált edutainment (szórakoztatva tanítás) programok

Az Ocean Cay szigetre induló hajók

 • MSC Divina - 2019. december 5.

Új Nyitó Nap az Ocean Cay MSC Tengeri Rezervátumban: 2019. dec. 5.!

Csúszik az MSC Cruises Bahamákhoz közeli saját fejlesztésű, exkluzív karibi szigetének eredetileg november 9-re tervezett megnyitója. A hajótársaság közleményében olyan váratlan körülményekre hivatkozik a csúszás okaként, mint a Dorian hurrikán és egyéb, menet közben felmerülő kivitelezési nehézségek.

Az első tengerjáró hajó, amely kiköthet az Ocean Cay Tengeri Rezervátum területén utasaival az MSC Divina lesz 2019. december 5-én, miután november 25-én Miami kikötőjéből felhorgonyozva, 11. éjszakáján megáll a Rezervátumnál. Az eredeti útvonalterv szerint itt kikötő hajók, mint az MSC Divina, MSC Seaside, MSC Meraviglia és MSC Armonia december 5-től útiterv szerint horgonyoznak le az Ocean Cay partjainál.

Azoknak, akiknek nem lesz lehetősége a meghirdetett, eredeti útvonalterv szerint az MSC Ocean Cay területére lépni, a hajótársaság más karibi kikötőhelyeken való megállást és élményeket biztosít.

Azoknak az utasoknak, akiket érint az útvonal változás, az MSC Cruises kompenzációként 100 USD kreditet biztosít a fedélzeti kártyájukon kabinonként, és további 20% bónuszt a jövőbeni MSC hajóút foglalásukhoz (az útvonal változásban érintett hajóútra már kifizetett alapdíj összegét alapul véve).