MSC Meraviglia hajó leírás

MSC Meraviglia: a "Csodahajó", mely elkápráztatja utasát

Az MSC flotta 2017. májusában első útjára induló hajója a Meraviglia, melynek neve Csodát jelent. Az elnevezés rendkívül találó, hiszen ennél kifejezőbben le sem lehet írni az érzést, ami hatalmába keríti az embert, mikor a hajót megismeri: minden különlegesen izgalmas, káprázatos, és mégis valós rajta. Kifinomult kombinációját találjuk itt meg a korszerű technológiának, designnak, kényelemnek, és praktikumnak, ugyanakkor a hajó minden apró részletén érződik a tenger iránti szenvedély is. Mivel az új tervezésnek köszönhetően a Meraviglia a világ bármely kikötőjében képes kikötni, az MSC Cruises által elérhető útvonalak és úti célok száma is megnőtt vele.

A Meraviglia - köszönhetően lenyűgöző megoldásainak, kültéri és beltéri szolgáltatásainak - minden évszakban tökéletes hajós utazási élményt biztosít. Egyik legfőbb különlegessége a hatalmas, kétszintes, belső promenád, melynek 480 m2-es LED-kupoláján a napszaknak és az útvonalnak megfelelő hangulat vetítődik ki. Az inspiráló eseményeket, kilátásokat, napfelkeltéket, naplementéket és szikrázó, csillagfényes égboltot megjelenítő LED-dóm ráadásul közvetlen összeköttetésben áll a kültéri aquaparkkal is. A vizuális varázslatra képes égbolttal rendelkező korzót üzletek, éttermek és bárok szegélyezik, ugyanakkor kiváló találkahelyként is szolgál, hiszen esténként élőzene, party-k, és különféle szórakozási lehetőségek kínálkoznak itt.

A világhírű cirkuszi társulat, a Cirque du Soleil ("A Nap Cirkusza") hajón tartott előadásai is garantáltan ámulatba ejtik az utasokat. A montreáli székhelyű cirkuszt az teszi egyedülállóvá, hogy nem folyamodik állatszámokhoz, nagyban támaszkodik viszont a mozgásművészek, akrobaták, zsonglőrök, légtornászok és a komikusok munkájára.

Egyedülálló a hajón az a fedélzeti művészeti galéria is, melyben a párizsi Louvre-ból kölcsönzött műalkotások csodálhatók meg. A Meraviglia egy másik különlegessége, hogy a családok számára új kabintípussal állt elő, így akár már három kabin egybenyitására is lehetőség van (Super Plus kabinok, max. 10 fő-ig). Kiterjedtebb lett továbbá a luxust kínáló MSC Yacht Club területek mérete is.

Szem előtt tartva a környezetvédelmi irányelveket, az MSC Meravigliát úgy alakították ki, hogy energiahatékonyan működjön, ne állítson elő folyékony hulladékot, és semlegesítse a termelt füstöt és CO2 kibocsátást.

A hajócsoda egy igazi "okoshajó", melynek legújabb technikai vívmánya a Samsunggal partnerségben kifejlesztett NFC („near-field-communication”) szolgáltatás, azaz az "MSC for Me". A technológiához tartozó applikáció & "okoskarkötő" segítségével hajós utazása alatt Ön szó szerint "kezében tarthatja az időt": valós időben, egyedi módon kapcsolódhat össze a többi utassal és a hajó személyzetével. Digitálisan navigálhat a hajó fedélzetén, miközben aktuális és személyre szabott tanácsokat, információkat kaphat a kínálkozó programokról és lehetőségekről. Segítségükkel szükség esetén lokalizálhatja a gyerekek helyzetét, és foglalásokat intézhet kedvenc éttermébe vagy az esti show műsorra. Jelentkezhet rajtuk keresztül a kiszemelt szervezett szárazföldi kirándulásra, saját naptárat vezethet a hajóútra leszervezett programjairól, internet kapcsolat nélkül chat-elhet szeretteivel, vagy magával ragadó képsorokat rögzíthet és oszthat meg családtagjaival az utazás alatt szerzett élményekről.

MSC Meraviglia hajó paraméterei

2017. 05. Szélesség: 43 m, Hossz: 315,83 m 15 db 2244 db 5714 főMeraviglia Földközi-tenger, Észak-Európa,Karib térség

Az MSC Meraviglia szolgáltatásai

 • 4 medence, köztük az Atmoszféra medence és a Horizont medence,
 • Polar Aquapark vízi vidámpark óriáscsúszdákkal, a 82 m hosszú "Himalája Függőhíddal"
 • 2 panorámalift, 2 emeletes üvegfalú átrium, 96 m-es belső promenád
 • 13 étterem, 20 bár (köztük speciális pezsgőbár, koktélbárok, csokoládé szaküzlet), palacsintázó, fagylaltozó,
 • Carousel Lounge, az 1000 m2-es színház- és vacsora helyszín, a híres Cirque du Soleil előadásaira tervezve
 • művészeti galéria, könyvtár, karaoke bár, kabaréklub,
 • többfunkciós high-tech TV studio & Bár élő rádióműsorok, kvízjátékok, tehetségkutató műsorok számára,
 • 5D mozitermek, F1-es autós- és repülőszimulátor, bowling pálya,
 • Aurea Spa és szépségszalon, fitness terem Technogym-géppekkel,
 • Sportplex szuper szórakoztató- és sportcentrum, power walking pálya,
 • kaszinó, disco, táncterek, üzletek, butikok,
 • Chicco Bébiklub (1-3 év), Lego Mini- és Juniorklub (3-6 és 7-11 év), Tinédzserklubok (12-14 és 15-17 év)

Választható Kabintípusok

Belső kabin; Külső, óceánra néző kabin; Balkonos kabin; Lakosztály nagy sarokbalkonnal, Kétszintes lakosztály; Óceánra néző családi kabin; Balkonos családi kabin;  Super családi kabin; Super Plus, óceánra néző családi kabin; Super Plus, balkonos családi kabin; MSC Yacht Club belső kabin; MSC Yacht Club Deluxe lakosztály; MSC Yacht Club Royal lakosztály

Választható Élménycsomagok

BELLA, FANTASTICA, WELLNESS, AUREA, MSC YACHT CLUB

"MSC for Me" Technológia