Fakultatív kirándulások és programok

Fakultatív szárazföldi kirándulások, külső programok & Egyéni szabadidő eltöltés a parton

Az MSC Cruises hajós útjai során a legtöbb kikötési helyszínen változatosan szervezett kirándulási- és program lehetőséget is kínál, hogy Ön minél emlékezetesebb élményekhez jusson. Ezekre előzetesen, a hajóút lefoglalásakor vagy később, a fedélzeten is lehet jelentkezni.

Ha semmiképp nem szeretne ezen lehetőségekről lemaradni, érdeklődjön még a foglalása véglegesítése előtt kollégánknál az Ön által választott hajóút során elérhető fakultatív szárazföldi kirándulásokról & külső programokról, és jelentkezzen mielőbb! Felhívjuk a figyelmet, hogy az előre történő jelentkezés ált. 5-20 % kedvezményt jelent a részvételi díjból a fedélzeten történő vásárláshoz képest!

Ha Ön a spontán programválasztás híve és nem szeretné előre lekötni idejét, fedezze fel a hajó fedélzeten elérhető, naponta frissülő, idegen nyelvű információs anyagok segítségével az MSC hajótársaság lenyűgözően sokszínű szárazföldi programkínálatát, és válassza ezekhez a fedélzeti jelentkezést! A részvételi díj ilyenkor mindig a hajón fizetendő, a hajótársaság által elfogadott pénznemben.

HOGYAN INDULNAK A SZÁRAZFÖLDI FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK?

A hajó a hajóút legtöbb állomásán kikötőben köt ki, de az előfordulhat, hogy a helyi viszonyoknak vagy a hajótársaság döntésének megfelelően a hajó a part közelében horgonyoz le, majd kisebb hajókkal, csónakokkal szállítják partra az utasokat. Fontos kiemelni, hogy a kirándulások mindig az időjárás függvényében indulnak, megvalósulásukért és az ebből adódó programváltozásokért sem az MSC hajótársaság, sem pedig a Chemol Travel/Marshaller Kft. felelősséget nem vállal. Az MSC hajótársaság – a helyi költségek esetleges módosulása vagy váratlan események következtében - fenntartja a jogot a fakultatív kirándulások árának és programjának módosítására is.

A szárazföldi fakultatív kirándulásokon való részvétel nem kötelező, azokra és a külső programokra nem csak előzetesen, de a hajón is lehet jelentkezni. A részvétel átlagos fizikai állapotot és erőnlétet igényel, mivel tartalmazhatnak hosszabb sétát, gyaloglást is. Az idegenvezetés idegen (angol, német, olasz stb.) nyelven történik.

VAN MÓD EGYÉNI SZABADIDŐ ELTÖLTÉSRE IS A PARTON?

A kirándulásokon való részvétel nem kötelező, természetesen a kikötőben töltött idő egyéni programokra is felhasználható, a megálló az utasok saját tempójában is felfedezhető. A megfelelő időkihasználásra és a pontos visszaérkezésre azonban nagyon fontos ügyelni! A pontos indulások miatt a hajó indulása előtti legkésőbbi beszállási időpontig vissza kell érni, ugyanis az időben vissza nem érő utasokat a hajó nem várja meg. A szabadidős programok tervezéskor célszerű tehát a hajó gazdag kínálatából választani.

Tekintse meg az MSC Cruises Világkörüli hajós útvonalait bemutató inspirációs videóját!