Az MSC Cruises hajótársaság bemutatása

MSC Cruises (Mediterranean Shipping Company), azaz Földközi-tengeri Hajózási Társaság

A cég rövid bemutatása

A korábban csak teherszállítással foglalkozó MSC Cruises hajótársaság az 1960-as években kezdett hajókirándulásokat kínálni. A kizárólag olasz tulajdonban lévő vállalat napjainkban a világ egyik legmodernebb, 18 személyszállító hajóból álló flottájával büszkélkedhet. A Mediterráneum keleti és nyugati partján, a Balti-tengeren, a Karibi térségben, Afrika északi és déli sarkában is üzemeltet hajójáratokat. A világ legnagyobb magánkézben levő hajózási társaságaként kb. 16.500 alkalmazottat foglalkoztat és 45 országban rendelkezik saját irodával. Flottáját folyamatosan fejleszti, 2026-ra mintegy 24 óceánjáró hajót terveznek működtetni.

A cég elődjét Nápolyban alapította Achille Lauro, „Lauro Lines” néven. Az 1960-as években hajókirándulásokra szánt első „flottája” két hajóból állt: ez volt az Angelina, valamint az MS Achilee Lauro. A céget később Gianluigi Aponte vásárolta fel, majd több névváltozást követően 1995-től kezdve mindenhol az MSC Cruises nevet kezdték használni. A folyamatos fejlődés jegyében jelenleg is több hajó építése zajlik az MSC Cruises irányítása alatt. A már megszokott és az utazók által kedvelt úti célok mellett folyamatosan kerülnek fel új, izgalmas kikötők a tengeri és óceáni kirándulások állomásai közé.

Miért jó egy hajós út?

Egy óceánjáró hajóra befizetett utazás komplex élményt nyújt: nem csak látványos körutazást jelent a világ legszebb helyein, de magába foglalhat egy tengerparti nyaralást is, miközben egy igazán különleges szórakoztató komplexum adottságait is kiévezheti. Ráadásul egy hajóút során a legtöbb kikötési helyszínen változatosan szervezett kirándulási- és program lehetőségből is kedvére válogathat, legyen az lovaskocsis városnézés, nemzeti park látogatás, dzsipes szafari, tengeri kajakozás, múzeumlátogatás vagy épp egy delfin-show. A tengerjáró hajók a technológia csúcsát jelentik: fedélzetükön egyedi kialakítással és designnal rendelkező belső terekkel, profi személyzettel, a világ nemzeti konyháinak remekeit felvonultató különféle éttermekkel, bárokkal, a legmodernebb kényelmi szolgáltatásokkal és világszínvonalú szórakoztató showműsorokkal várják az utazókat. Ugyanakkor a szabadtéri elfoglaltságokról sem kell lemondania, hiszen a hajókon számos napozóterasz, sport létesítmény, medencék, és látványos panoráma fedélzetek segítik a kikapcsolódást.

Az MSC a világ egyik legkedveltebb hajótársasága

A hajótársaság méltán büszke olasz gyökereire, ezért törekszik is rá, hogy megmutassa vendégei részére, milyen is az igazi „dolce vita” életérzés. Ezért hajóikon nagy hangsúlyt fektetnek az egyedülálló miliő kialakítására: a stílusos olasz design és az olasz konyhaművészet legjavát ötvözve az MSC tengerjáró hajói felveszik a versenyt a világ legfelkapottabb üdülőparadicsomaival is. Az MSC Cruises úszó "szálloda-komplexumai" már számos díjat megnyertek a világszínvonalú formatervezésnek, az innováció és elegancia egyedi megoldásainak köszönhetően.

Mindezt a pazar környezetet az első osztályú kiszolgálás és folyamatos portaszolgálat teszi a hajókon még élvezhetőbbé. Az utasok egész hajóútjuk alatt élvezhetik a kiváló minőségű, legfrissebb alapanyagokból készült, széles választékban kínált olasz specialitásokat, legyen az helyi ételkülönlegesség, kézműves fagylalt, ízletes olasz bor vagy épp a valódi olasz eszpresszó. Ugyanakkor nem csak az olasz kulináris élvezeteknek hódolhat, ha MSC hajóutat választ pihenéséhez! A tengerjáró hajók specializálódott, azaz tematikus éttermekkel és a nemzetközi konyha kiváló szakácsaival várják a gasztronómia szerelmeseit, így Ön hajózása közben megismerkedhet  a mediterrán térség kulináris sokszínűségével, a csípős Tex-Mex fogásokkal, az egzotikus Kelet ízeivel, vagy akár a francia konyhaművészet legkifinomultabb ételkülönlegességeivel is.

 

Az utazók kedvenc választása

Évről évre egyre több hajózó választja az MSC Cruisest a hamisítatlan olasz hangulat, a vendégszeretet, a kiváló ételek, borok és változatos fedélzeti szolgáltatások miatt. Nem csak a gyerekes családok, de a csendes elvonulásra, a romantikus kettesre vágyó utazók is biztosan megtalálják az MSC hajóutakon számításaikat.

A tengeri hajóutak az egyik legjobb ár-érték arányú utazási formát képviselik, hiszen egy hajósút során költözködés nélkül, luxus szállodai körülmények közt akár 6-8 különböző várost, szigetet, látványos kikötőhelyet, sőt, több országot is megismerhet! A hajók szórakoztató szolgáltatásai (medencék, vízi parkok, wellness részleg, sportlehetőségek, programok, gyerekfoglalkozások, esti műsorok, csapatjátékok, stb.) ugyanakkor vetekszenek a legjobb klubhotelek nyújtotta lehetőségekkel.

 

Kényelmi szolgáltatások és szórakozási lehetőségek

A különböző gasztronómiai világok ízeit kínáló éttermek mellett számos fedélzeti szolgáltatás közül válogathatnak az utazók hajós útjuk során: tucatnyi hangulatos bár, kávézó, bisztró, éjszakai klub, disco, casino, kártyaszoba, színház- és koncerttermi előadások és show-k, mozi, interaktív multimédiás termek, szimulátorok, szivarterem, klubhelyiség, könyvtár, sportkomplexum, sport klubok, különböző mozgásformák, szórakoztató centrumok, medencék, vízi parkok, wellness- és beauty részlegek, üzletek, és nem utolsó sorban a fakultatív kirándulások tárháza várja a kikapcsolódni vágyó utazót.

Szolgáltatások gyerekeknek

AZ MSC Cruises kifejezetten a gyerekes családokra is gondol. Hajóikon különböző korosztályoknak megfelelő gyerekklubok várják a legkisebbeket, némelyik hajón egészen a kamaszkorig. Ezekben változatos programokkal, játékokkal, filmekkel garantálják a gyerekek szórakoztatását, ami alatt szüleik nyugodtan feltöltődhetnek.
 

Pihenés, csendes elvonulás, romantikus kettes...

Az MSC hajótársaság ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy a pihenést, romantikát kereső utasok is megtalálják számításaikat. A hajók különböző fedélzetein természetesen lehetőség van a csendesebb elvonulásra is: nyugodtan olvashat az óceán/tenger hangjai mellett egy kellemes, nyílt vízre nyíló kilátással rendelkező könyvtárban, vagy relaxálhat a wellness-részleg nyugalmában. Kényeztetheti magát különféle masszázsokkal, spa kezelésekkel, szaunázással, jacuzzival...

 

Tekintse meg az MSC Cruises 2018-as évének legjelentősebb eseményeit bemutató videót!